nedeľa 7. júla 2013

Pivovar ERB - Banska Štiavnica

Pivovar ERB je produkčný a zároveň reštauračný pivovar v Banskej Štiavnici. Svoju históriu začal písať len nedávno, v prevádzke je od júna 2010, aby tak nadviazal na históriu malých pivovarov v Banskej Štiavnici, kde ich počas stredoveku bolo až 9.
Pivovar ERB sídli v kompletne zrekonštruovanej historickej budove zo 16. storočia v centre mesta na Novozámockej ulici. Nachádza sa v nej technológia na výrobu piva, reštaurácia so salónikom a "Baníckou cimrou" - miestnosťou pre uzavretú spoločnosť s možnosťou čapovania piva priamo zákazníkmi. Naši hostia si veľmi obľúbili divadlo, netradične umiestnené v podkroví objektu, s kapacitou 111 hostí, v ktorom sú pravidelne usporadúvané kultúrne podujatia - divadelné predstavenia a hudobné koncerty hviezd slovenskej a českej hereckej a hudobnej scény.

Srdcom podniku je rodina Radová, ktorá sa už takmer 20 rokov venuje pivovarníctvu. Výrobe piva ERB šéfuje sládek Ing. Ján Koma, renomovaný odborník na varenie piva s takmer 40-ročnou praxou v tomto obore. Osobne vytvára špeciálne recepty na ten najkvalitnejší pivný mok, aký vám ponúkame. Pán Koma má pod palcom každý jeden proces, ktorým pivo prechádza, kým vám ho prinesieme na stôl.
Pri výrobe piva ERB kladieme dôraz na tie najkvalitnejšie suroviny. Mimoriadne si ale dávame záležať na hygiene, o čom sa môžete presvedčiť pri návšteve nášho pivovaru osobne - technologickú časť máte možnosť vidieť cez presklené dvere pri vstupe do ERBu. Preto je naše pivo vynikajúce - snúbia sa v ňom srdce, čistota, kvalita a rozum.
Piva : ERB Weizenbier 12 % – pšeničné pivo
           ERB 12 % svetlý ležiak
           ERB 10 % svetlý ležiak
           ERB 13 % tmavý ležiak
           ERB Rauchbier – dymový ležiak špeciál
http://www.erb-breweries.sk/index.html

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára