nedeľa 19. mája 2013

Pivo na Náplavce

Kromě spousty již hotových piv se návštěvníci festivalu mohou těšit také na ukázku výroby piva na středověký způsob, a to v podání sládků Břevnovského pivovaru dle receptu Tadeáše Hájka z Hájku. Vařit se bude v měděném kotli nad ohněm, sladina scezovat (filtrovat) v dřevěné kádi přes vrstvu slámy. Slad bude připraven tradičním způsobem, chmelit se bude divokým chmelem.

V pátek 31. května od 14 hod – si první návštěvníci pivního festivalu „Pivo na Náplavce “ budou moci vybírat z více než 70 druhů piv nejméně 30 českých pivovarů a pivovárků a také několika druhů limonád, ať už těmito pivovary přímo vyráběných, tak jimi pouze distribuovaných.
Jak již bylo avizováno v tiskové zprávě, stejně jako loni na festivalu na Parukářce, na který „Pivem na Náplavce“ volně navazujeme, i letos budou veškeré pivní vzorky čepovány výhradně do skla, přesněji skleněných džbánků s festivalovým logem. Ty budou součástí „vstupného“ a každý si je pak bude moci odnést s sebou domů na památku. Pro letošek jsme zvolili jednotný objem 0,3 l, který je podle nás zlatou střední cestou k tomu, abyste pivo nejen ochutnali, ale také si mohli udělat obrázek o jeho pitelnosti.
Kromě tohoto svým způsobem dárkového džbánku si každý den konání festivalu prvních cca 100 zájemců bude moci zakoupit i lahev s oficiálním festivalovým pivem „Vltavský plavec“ a posléze jím potěšit buď sebe, nebo obdarovat někoho, kdo s vámi na Náplavku z různých důvodů tentokrát nemohl.
Pivovary : Pivovary Lobkowicz – pivovary Černá Hora,
Rychtář Hlinsko
Janáček Uherský Brod
Ježek Jihlava
Klášter Hradiště nad Jizerou
Vysoký Chlumec
Platan Protivín
Bakalář (Rakovník)
Dudák (Strakonice)
Ferdinand (Benešov)
Chotěboř
Konrad (Vratislavice nad Nisou)
Nová Paka
Primátor (Náchod)
MINIPIVOVARY :(s ročním výstavem piva do 10 tisíc hl) :
Bravůr (Loučná nad Desnou)
Břevnovský klášterní pivovar (Praha)
Jihlavský radniční pivovar (Jihlava)
Kounický pivovar (Kounice)
Kozlíček (Horní Dubenky)
MMX (Lety u Dobřichovic)
Mostecký Kahan (Most)
Permon (Sokolov)
Plzeňský Pašák (Plzeň)
Pivovarský dvůr Chýn
Pivovarský dvůr Zvíkov
První soukromý pivovar společenský (Lipník nad Bečvou)
Slepý krtek (Ujkovice)
Starokladenský pivovar U Kozlíků (Kladno)
U Stočesů (Rokycany)
Valášek (Vsetín)
Želivský klášterní pivovar (Želiv)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára