nedeľa 26. mája 2013

Měšťanský pivovar Strakonice

DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice, a.s. je posledním pivovarem v České republice, který je ve vlastnictví města. Tradice vaření piva je spojená s bohatou historií Pootaví a traduje se do roku 1649.
Pivovar se vyznačuje tradiční výrobou piva z výhradně českých surovin pocházejících z oblasti Moravy a Žatecka. Strakonické nepasterizované pivo je vysoce kvalitním produktem, který oslovuje svou neotřelou chutí a barvou. Punc jedinečnosti tomuto zlatému moku dodává fakt, že strakonické pivo Dudák je vařeno ženou – paní sládkovou Dagmar Vlkovou.
Strakonický Dudák je pro své vysoké kvality již tradičně oceňován tuzemskými i mezinárodními cenami. Svým sortimentem plně konkuruje i velkým pivovarům ba naopak, pro skutečné znalce piva poskytuje skutečný zážitek z piva a ještě pro ně připravuje zajímavé pivní speciality jako je více stupňové pivo nebo pivní šampus. Strakonické pivo Dudák Premium tmavý ležák získal v Českých Budějovicích při degustační soutěži Pivo České republiky 2012 zlatou příčku v kategorii tmavý ležák. Další ocenění, které pivovar získal v roce 2012 si můžete prohlédnout zde. V roce 2013 získal Zlatou pivní pečeť polotmavý ležák Klostermann v kategorii polotmavých ležáků při 23. ročníku degustační soutěže - Reprezentační pivní slavnosti v Táboře. Rok 2013 je zároveň rokem, ve kterém se slaví dvojité výročí literáta Karla Klostermanna a zároveň pětileté výročí výroby tohoto lahodného polotmavého ležáku. U příležitosti oslav bude pivovar připravovat řadu zajímavých akcí. DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice, a. s. pro své zákazníky chystá další aktivity.Pivovar je stálým členem Jihočeské hospodářské komory.

Piva: DUDÁK 11% světlý ležák
         DUDÁK Driver nealkoholické pivo
         DUDÁK Premium světlý ležák
         DUDÁK Premium tmavý ležák
         KLOSTERMANN polotmavý ležák
         KRÁL ŠUMAVY světlý ležák
         OTAVSKÝ zlatý světlý ležák
         Sklepák nefiltrované pivo
         ŠVANDA světlé výčepní pivo
         VELKOPŘEVOR světlý speciál

http://pivovar-strakonice.cz/uvodni-strana

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára