nedeľa 26. mája 2013

Urpiner- Banskobystrický pivovar, a.s

Výroba piva v Banskej Bystrici má už viac ako päťstoročnú tradíciu. Málokto dnes vie, že pivovarnícka tradícia sa v meste pod Urpínom začala ešte v roku 1501, kedy bolo mestu udelené privilégium takzvaného „varečného práva“.
Na stáročnú tradíciu varenia piva nadviazal novodobý pivovar postavený v Radvani - Kráľovej, ktorý bol uvedený do prevádzky 13. augusta 1971 ako Pivovar Urpín s kapacitou 350-tisíc hektolitrov piva ročne.
Pokračovateľom bohatej pivovarníckej tradície v meste je spoločnosť Banskobystrický pivovar, a.s. Nové vedenie spoločnosti zahájilo od 1. 5. 2007 celkovú obnovu pivovaru zahŕňajúcu reštrukturalizáciu jej technologického vybavenia a revitalizáciu obchodných a marketingových aktivít tak, aby vrátilo pivovaru jeho významné pozície aké zastával v minulosti. Do celkovej obnovy a modernizácie technologického vybavenia pivovaru investovalo nové vedenie viac ako 2 milióny EUR. Pivovar tak po rokoch stagnácie konečne nastúpil cestu konjunktúry a rozvoja. Banskobystrický pivovar je dobrým príkladom toho, že aj slovenská firma bez zahraničného kapitálu dokáže vyrábať vynikajúci produkt, investovať do technológií a v dnešnej neľahkej dobe podporovať zamestnanosť v stredoslovenskom regióne.
Spoločnosť Banskobystrický pivovar, a.s. je výrobcom výnimočného slovenského piva značky Urpiner, vyznačujúceho sa originálnou chuťou a vyrábaného podľa tradičných receptúr. Pri výrobe piva Urpiner sa využíva klasická technológia, pri ktorej pivo prirodzene zreje 50 dní a suroviny, ktoré prešli starostlivým výberom pivovarníckych majstrov - horskú vodu z okolitých vrchov, slad pestovaný na úrodných poliach južného Slovenska a chmeľ najlepšej kvality.

Pivo : URPINER NEALKO
          URPINER CLASSIC 10° 
          URPINER DARK 11°
          URPINER PREMIUM 12° 
          URPINER EXCLUSIVE 16°
          KAPRÁL 11°
http://www.urpiner.eu/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára