sobota 18. mája 2013

Pivný festival 2013-Prešov

Na základe ohlasov zo strany predajcov, ako aj návštevníkov festivalu sme sa rozhodli predĺžiť Pivný festival na 10 dní – od 26. 7. do 4. 8. 2013. Všetci predajcovia piva, ktorí sa zúčastnili druhého ročníka festivalu vyjadrili veľkú spokojnosť nielen s predajom piva, ale aj s celou organizáciou a priebehom festivalu.
Predpokladáme účasť všetkých pivovarov a dovozcov piva z druhého ročníka festivalu a sme v jednaní s ďalšími slovenskými a českými spoločnosťami, ktoré zastupujú známe aj menej známe druhy piva na našom trhu.
Našou snahou je na treťom ročníku Pivného festivalu ponúknuť návštevníkom viac ako 50 druhov piva, zvýšiť kapacitu miest na sedenie, ako aj celkový počet veľkoplošných stanov. K dobrému pivu patria aj chutné špeciality – v ponuke bude viacero pivných jedál, guláš, klobásy, zemiakové placky, grilované rebierka, bravčové koleno a iné špeciality.
Okrem toho dostanú v rámci festivalu priestor aj malí "stánkoví" predajcovia rôznych kulinárskych špecialít, ktoré k pivu patria – syry, pečivo, koreniny, mäsové výrobky, pochutiny a sladkosti pre deti aj dospelých.
Súčasťou festivalu bude samozrejme sprievodný program, ktorý bude prebiehať každý deň od poludnia do neskorých nočných hodín na veľkoplošnom zastrešenom pódiu v centre areálu. Plánujeme tiež rozšíriť ponuku zábavných atrakcií pre deti aj dospelých.

Druhý ročník Pivného festivalu navštívili 25.000 návštevníkov, ktorí skonzumovali cca 27.000 litrov piva. Konal sa na ploche viac ako 3000 m², kde sa vo veľkoplošných stanoch predstavili štyria najväčší výrobcovia a dovozcovia piva na Slovensku – domáci pivovar Šariš, Heineken, Steiger a Staroprameň. České a moravské piva reprezentovali pivovary ako Pernštejn, Svijany, Paulaner, Rohozec, Postřižiny, Kaltenecker, Bakalář a Černá hora.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára