nedeľa 26. mája 2013

Měšťanský pivovar v Poličce

Měšťanský Pivovar v Poličce je měšťanský pivovar ve stejnojmenném městě Polička. Budova pivovaru byla postavena v roce 1865, v roce 1948 byla znárodněna. V roce 1994 po restituci a navrácení potomkům původních majitelů vzniknul z provozu Pivovar Polička Měšťanský pivovar v Poličce, a.s.Staletou tradici ve vaření piva v Poličce dokládá i historická pozvánka na slavnostní valnou hromadu, která se konala 24.listopadu 1917 a která byla spojena s oslavou 400letého výročí udělení práva várečného 113 majitelům měšťanských domů královského věnného města Poličky roku 1517.

Pivo:  Hradební světlé výčepní pivo 10° 
          Hradební tmavé výčepní pivo 10° 
          Otakar světlý ležák 11° 
          Záviš světlý ležák 12°  
http://www.pivovar-policka.cz/index2.htm

2 komentáre:

  1. Pivovar Polička patří mezi moje dlouholeté favorit. Jejich jedenáctečka Otakárek je tak neuvěřitelně pitelné pívo, že je hřích ho nepít :-) fakt že jo :-) Vloni jsme si koupili malé vodní chlazení, je to vcelku dostupná alternativa Lindrům http://www.pivnichladice.cz/kategorie-chladice/vodni-chlazeni/pivni-chlazeni-kompakt-50/ , upravili jsme si garáž a máme přátelskou hospůdku pod platanem :-) Úspěch velkýu takže možná polička bude mít i nového stálého odběratele na IČ.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. A jaký typ naražeče podporují? Mám doma toto pivní chlazení - http://www.eldos-shop.cz/Lindr-PYGMY-20-s-autoventilem-PLOCHY-d985.htm - v popisu Polička není, tak nevím, zda mám smůlu, když bych chtěl soudek od nich, nebo jak to je?

    OdpovedaťOdstrániť